X
تبلیغات
رایتل
کشک زرد به عنوان یک فرآورده تخمیری لبنی، دارای مقادیر بالای موادمعدنی، قابلیت هضمی پروتئینی و ویتامین ها است.

زهره مشاک استادیار گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی دانشکده دامپزشکی دانشگاه آزاد در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران افزود: شیر و فرآورده های آن یکی از منابع مهم تأمین کننده پروتئین و مواد معدنی در تغذیه انسان محسوب می شود، عمل تخمیر، یکی از روش های نگهداری اغذیه لبنی است که موجب افزایش طعم، مدت زمان نگهداری، ارزش غذایی، بافت و دیگر خواص لذت بخش در مواد غذایی می شود.
وی افزود: کشک زرد فرآورده تخمیری ماستی غلاته است که به طور سنتی در منطقه سیستان تولید می شود و به عنوان تغلیظ کننده به صورت سوپ غلیظ که از قابلیت هضم بالایی برخوردار است، مصرف کنندگان فراوانی دارد.
مشاک تصریح کرد: مشابه این فرآورده ها در کشورهای دیگر تولید می شود و تحقیقات نشان داده است که در این مواد، مواد معدنی و اسیدهای آلی و اسیدهای آمینه آزاد مفید در آن است.
استادیار گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی خاطرنشان کرد: تولید انبوه و صنعتی کشک زرد به عنوان یک محصول تخمیری لبنی که در آن از دو ماده غذایی غلاته و ماستی استفاده شده است، به دلیل مقادیر بالای مواد معدنی،‌ قابلیت هضمی پروتئینی و ویتامین ها به عنوان یک غذای سنتی در کشورمان، جهت ارتقا و حفظ سلامتی افراد جامعه توصیه می شود. /ج